Hallonsorbet med lakrits
10 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Annons
Härlig och uppfriskande hallonsorbet!
Hallonsorbet med lakrits:
(4 portioner)
100 g strösocker (ca 1 dl) 100 g vatten (ca 1 dl) 300 g hallon
60 g äggvita (ca 2 st)
15 g socker (ca 1 msk)
10 krossade lakrits- karameller, typ turkisk peppar
Koka ihop socker och vatten, låt koka tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Mosa hallonen och blanda ner dem i socker- lagen. Häll blandningen i en plastburk och frys i 1–11⁄2 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner socker och lakritskrosset och blanda ner detta i den halvfrysta sorbeten. Frys igen. Rör om ett par gånger i timmen tills sorbeten har stelnat. Ta ut sorbeten ur frysen en stund innan den ska serveras.
Annons