Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hallonsorbet med lakrits

10 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Härlig och uppfriskande hallonsorbet!

Alla-hjartnas-dag-recept-sorbet-glass

Hallonsorbet med lakrits:
(4 portioner)

100 g strösocker (ca 1 dl) 100 g vatten (ca 1 dl) 300 g hallon

60 g äggvita (ca 2 st)

15 g socker (ca 1 msk)

10 krossade lakrits- karameller, typ turkisk peppar

Koka ihop socker och vatten, låt koka tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Mosa hallonen och blanda ner dem i socker- lagen. Häll blandningen i en plastburk och frys i 1–11⁄2 timme. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner socker och lakritskrosset och blanda ner detta i den halvfrysta sorbeten. Frys igen. Rör om ett par gånger i timmen tills sorbeten har stelnat. Ta ut sorbeten ur frysen en stund innan den ska serveras.

Annons