Hallontårta med mandelmassa
Tips! Om du låter kakan stå några timmar i kylen blir den härligt seg och läcker.
Botten:
Grundrecept sockerkaka + 100 g mandelmassa
Fyllning:
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 tsk finrivet citronskal
1 vaniljstång
1 dl florsocker
2 dl hallon
2 msk rostade mandelspån, att strö över
Gör så här:
Följ grundreceptet till sockerkaka men tillsätt riven mandelmassa i smeten mot slutet. Grädda kakan precis klar i cirka 30 minuter och låt den svalna. Ställ i kylen ett par timmar för att den ska bli härligt seg i konsistensen.
Vispa grädden lätt och fluffig. Rör ner crème fraiche och tillsätt rivet citronskal. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna och häll ner florsockret. Rör samman till en fluffig konsistens.
Lossa kakan och dela den i två delar. Fyll med hälften av krämen och lägg på ett lager hallon och den andra kakdelen. Garnera med resten av krämen och hallon. Avsluta med att strö över rostade mandelspån.
Av: Maria Zihammou
Foto: Åsa Dahlgren