Halloumiburgare med hemmagjord dressing
08 maj, 2019
AvRedaktionen
Halloumiburgare är bland det godaste som finns. Med den hemmagjorda dressingen och den inlagda löken blir den helt perfekt!
Annons
Receptet är ett utdrag från boken Grilla hur lätt som helst (Harper Collins) av Jessica Frej.
8 portioner
Du behöver:
8 runda halloumiburgare
Inlagd lök:
2 rödlökar
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
Hamburgerdressing:
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm tabasco
1 msk timjan, finhackad
6 soltorkade tomater
1 msk dijonsenap
3 dl grekisk yoghurt
Till servering:
2 tomater
2 avokador
1 salladshuvud
8 hamburgerbröd
Gör så här:
- Skiva rödlöken så tunt du kan i ringar. Koka upp ättika, vatten och socker. Lägg löken i den varma ättikslagen och låt dra till servering.
- Riv vitlöken i en skål. Tillsätt salt, peppar, tabasco, timjan, soltorkade tomater och dijonsenap. Blanda runt, häll i yoghurt och rör ihop till en dressing.
- Skiva tomater och avokado, skölj salladen.
- Grilla halloumin på medelvärme cirka 2 minuter på varje sida så den får fin färg och är helt varm och mjuk hela vägen igenom. Varva eventuellt mellan direkt och indirekt värme så den inte bränns.
- Grilla bröden hastigt.
- Bred dressing på bröden på både botten och locket, lägg på ett salladsblad, skivor av tomat och avokado. Lägg på 1–2 skivor halloumi, toppa med den inlagda rödlöken, lägg på locket och hugg in.
Recept: Jessica Frej
Foto: Lina Edienberg Adamo
Annons