Halloumiburgare med picklad rödlök och avokado
20 jan, 2025
AvLouisa Lorang
En halloumiburgare är verkligen det perfekta alternativet för den som vill skippa köttet. Servera med majonnäs, avokado och inlagd rödlök
Annons
Halloumiburgare med picklad rödlök
Den picklade rödlöken håller sig länge i lagen. God till burgare, tacos och sallader.
2 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
250 g grillost/halloumi
50 g (¾ dl) vetemjöl
3 msk olivolja
1 avokado
1 hjärtsallad el ½ romansallad
2 hamburgerbröd
4 msk majonnäs
Ev 2 tsk sumak
Inlagd rödlök:
1 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
2 rödlökar
Gör så här:
- Inlagd rödlök: Häll socker och vinäger i en kastrull och värm lagen tills sockret har smält. Skala lökarna, skär dem i klyftor och lägg i kastrullen. Låt dem sjuda i 2 minuter. Stäng av värmen och låt lökarna dra i lagen fram till servering.
- Burgare: Skiva halloumin och vänd i vetemjöl. Stek halloumiskivorna i olja i en panna ca 2 minuter på var sida tills de är läckert gyllenbruna.
- Dela, kärna ur och skiva avokadon. Strimla salladen och värm hamburgerbröden. Dela bröden, bred på majonnäsen och strö eventuellt över lite sumak. Fyll bröden med sallad, halloumi, avokado och avrunnen inlagd rödlök. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons