Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Halloumiburgare med picklad rödlök och avokado

20 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Recept på halloumiburgare med picklad rödlök
columbus leth
En halloumiburgare är verkligen det perfekta alternativet för den som vill skippa köttet. Servera med majonnäs, avokado och inlagd rödlök
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Halloumiburgare med picklad rödlök

Den picklade rödlöken håller sig länge i lagen. God till burgare, tacos och sallader.

Maffig halloumiburgare med picklad rödlök och avokado
columbus leth

2 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

250 g grillost/halloumi
50 g (¾ dl) vetemjöl
3 msk olivolja
1 avokado
1 hjärtsallad el ½ romansallad
2 hamburgerbröd
4 msk majonnäs
Ev 2 tsk sumak

Inlagd rödlök:

1 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
2 rödlökar

Gör så här:

  1. Inlagd rödlök: Häll socker och vinäger i en kastrull och värm lagen tills sockret har smält. Skala lökarna, skär dem i klyftor och lägg i kastrullen. Låt dem sjuda i 2 minuter. Stäng av värmen och låt lökarna dra i lagen fram till servering.
  2. Burgare: Skiva halloumin och vänd i vetemjöl. Stek halloumiskivorna i olja i en panna ca 2 minuter på var sida tills de är läckert gyllenbruna.
  3. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Strimla salladen och värm hamburgerbröden. Dela bröden, bred på majonnäsen och strö eventuellt över lite sumak. Fyll bröden med sallad, halloumi, avokado och avrunnen inlagd rödlök. Servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons