Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Halloumigratinerad broccoli

27 feb, 2020
AvRedaktionen
Recept på halloumigratinerad broccoli
Smakrikt, fräscht och så gott. Denna halloumigratinerade broccoli är matig och perfekt för hela familjen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 kg broccoli

Smör, till formen

250 g halloumi

3 salladslökar

5-6 tomater

4 tsk torkad oregano

2 msk olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

Kokt ris

Grovt bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär bort stammen på broccolin, men behåll broccolihuvudena intakta.
  3. Spara stammarna till ett senare tillfälle, till exempel hyvlade råa i en sallad.
  4. Blanchera broccolihuvudena i lättsaltat kokande vatten ett par minuter.
  5. Låt rinna av och lägg dem sedan i en smord ugnsfast form.
  6. Skär halloumin i tunna skivor.
  7. Skär några djupa snitt i varje broccolihuvud, håll isär snitten och stoppa ner ostskivorna i dem.
  8. Ansa och skölj salladslöken, finhacka den.
  9. Skölj och hacka tomaterna i små bitar.
  10. Rör ihop lök och tomat med oregano och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  11. Strö sedan blandningen över broccolihuvudena och grädda dem i 15 minuter i ugnen eller tills osten smält och är gyllene.
  12. Broccolin klarar av att få mycket färg, men håll koll så att inte tomaterna och löken blir för svedda, lägg i sådana fall på lite folie för att skydda.
  13. Servera genast med bröd och eventuellt ris till.
Recept på halloumigratinerad broccoli
Halloumigratinerad broccoli.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Halloumiburgare med hemmagjord dressing

Så grillar du ost – mer än bara halloumi

Tortillas med grillad halloumi och jordgubbssalsa

Annons