Halloumikebab
29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Halloumi är en seg och salt cypriotisk ost som passar utmärkt att grilla. Den här kebaben är en vegetarisk höjdare.
Annons
16 spett
Tid: 20 minuter + 1 timme marinering
Du behöver:
500 g halloumi (tärnad)
2 gröna paprikor (i bitar)
2 tomater (urkärnade, i bitar)
1 rödlök (klyftad)
träspett (blötlägg 30 minuter)
Marinad:
2 msk curry
2 vitlöksklyftor (pressade)
2 msk brödkumminfrön
1 dl matyoghurt
1 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 msk matolja
Gör så här:
Sätt ugnen på grill och 250°. Blanda marinaden i en stor bunke och marinera halloumi, paprika, tomat och rödlök i 1 timme. Trä på spetten och grilla i ugnen cirka 10 minuter.
Annons