Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Halloumikebab

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Halloumi är en seg och salt cypriotisk ost som passar utmärkt att grilla. Den här kebaben är en vegetarisk höjdare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Halloumikebab.
Halloumikebab.

16 spett

Tid: 20 minuter + 1 timme marinering

Du behöver:

500 g halloumi (tärnad)

2 gröna paprikor (i bitar)

2 tomater (urkärnade, i bitar)

1 rödlök (klyftad)

träspett (blötlägg 30 minuter)

Marinad:

2 msk curry

2 vitlöksklyftor (pressade)

2 msk brödkumminfrön

1 dl matyoghurt

1 msk tomatpuré

1 msk vetemjöl

1 msk matolja

Gör så här:

Sätt ugnen på grill och 250°. Blanda marinaden i en stor bunke och marinera halloumi, paprika, tomat och rödlök i 1 timme. Trä på spetten och grilla i ugnen cirka 10 minuter.

Annons