Halloumipanerad kyckling med avokado och rädisor
13 maj, 2019
AvRedaktionen
Halloumipanerad kyckling med goda tillbehör som avokado, rädisor, bönor, spenat och citron. Toppa med en honungsvinägrett.
Annons
4 personer
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer
1 halloumiost, finriven
2 msk sesamfrön
2 msk finhackad bladpersilja
2 tsk torkad timjan
2 ägg, uppvispade
1 broccolistånd eller sparrisbroccoli
150 g gröna bönor
olivolja till stekning
65 g babyspenat
1 nypa flingsalt
nymald svartpeppar
Topping:
1 avokado, skivad
1 knippe rädisor, skivade
ev lite svarta eller vita sesamfrön till
garnering
Honungsvinägrett:
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
⅔ dl olivolja
Till servering:
1 citron, stekta klyftor
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°. Skär kycklingen i bitar, ca 3×3 cm. Banka ut dem lite. Dra ett par varv med pepparkvarnen. Salt behövs inte då osten är så salt.
- Blanda den rivna halloumin med sesamfrön, finhackad persilja och timjan på ett fat. Vispa upp äggen på ett separat fat. Vänd kycklingbitarna först i äggen och sedan i halloumiblandningen.
- Lägg kycklingbitarna på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en stor form och stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter (kycklingen ska få en innertemperatur på minst 70°).
- Skär broccolin i mindre bitar och stek dem hastigt tillsammans med bönorna i en stor panna med olivolja.
- Salta och peppra.
- Vispa ihop vinägretten och blanda med spenat, broccoli och bönor. Lägg på ett fint stort fat och toppa med avokado och rädisor. Garnera gärna med sesamfrön.
- Lägg på kycklingen och servera med de stekta citronklyftorna att klämma över. Bjud gärna ris, gryn eller bröd till.
Recepten är hämtat ur kokboken ”Livsviktigt!” (Holm & Holm books) av Mai-Lis Hellénius
Annons