Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Halloumisallad med myntadressing

11 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Somrig sallad med halloumi, tomat, gurka och oliver. Halloumin får en extra skjuts med den goda myntadressingen till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Halloumisallad med myntadressing.
Halloumisallad med myntadressing.

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

400 g halloumi

1 tsk timjan (torkad)

1 tsk röda chiliflakes

1 tsk kumminfrön

1 kruka romansallad

1 påse rucola

4 tomater (skalade i små tärningar)

1/2 gurka (i små tärningar)

svarta oliver

myntablad till dekorering

Dressing:

1/2 dl olivolja

1/2 citron (saften av)

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar (nymalen)

1 knippe mynta (finhackad)

1 knippe bladpersilja (finhackad)

Gör så här:

Vispa olivolja, citronjuice, salt och peppar med en gaffel tills det tjocknar. Blanda i mynta och persilja. Skär halloumin i små kuber. Stek halloumin i en panna med lite olivolja och kryddorna. Lägg upp salladsbladen på ett fat, strö över tomater, gurka och oliver. Ringla över dressingen och toppa med osten. Dekorera med myntablad.

Annons