Halloumisallad med myntadressing
11 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Somrig sallad med halloumi, tomat, gurka och oliver. Halloumin får en extra skjuts med den goda myntadressingen till.
Annons
4 personer
Tid: 45 minuter
Du behöver:
400 g halloumi
1 tsk timjan (torkad)
1 tsk röda chiliflakes
1 tsk kumminfrön
1 kruka romansallad
1 påse rucola
4 tomater (skalade i små tärningar)
1/2 gurka (i små tärningar)
svarta oliver
myntablad till dekorering
Dressing:
1/2 dl olivolja
1/2 citron (saften av)
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar (nymalen)
1 knippe mynta (finhackad)
1 knippe bladpersilja (finhackad)
Gör så här:
Vispa olivolja, citronjuice, salt och peppar med en gaffel tills det tjocknar. Blanda i mynta och persilja. Skär halloumin i små kuber. Stek halloumin i en panna med lite olivolja och kryddorna. Lägg upp salladsbladen på ett fat, strö över tomater, gurka och oliver. Ringla över dressingen och toppa med osten. Dekorera med myntablad.
Annons