Läcker halloumitoast med fikon
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Bjud på en läcker halloumitoast på rågbröd med krämig avokadoröra och toppad färska fikon. En perfekt liten förrätt!
Annons
Halloumitoast med fikon
Maxade smaker på en och samma brödskiva.
4 portioner
Du behöver:
15 g pinjenötter
100 g halloumi
Lite olja till stekning
2 färska fikon
Avokadoröra:
2 ½ dl gröna ärter
½ vitlöksklyfta
1 näve mynta
1 avokado
1 msk limesaft
Flingsalt
Grön Tabasco
Till servering:
4 skivor rågbröd
Mynta
Gör så här:
- Mixa ärter, krossad vitlök, mynta och avokado med stavmixer till en grov röra. Smaka av med limesaft, salt och Tabasco.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär halloumi i skivor och stek dem i lite olja i en stekpanna tills de är gyllene. Skölj fikon och skär i skivor.
- Rosta brödskivor i en brödrost eller i ugnen. Toppa brödet med avokadoröra, fikon, halloumi, pinjenötter och myntablad. Servera genast.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth
Annons