Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Läcker halloumitoast med fikon

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på halloumitoast med fikon
Bjud på en läcker halloumitoast på rågbröd med krämig avokadoröra och toppad färska fikon. En perfekt liten förrätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Halloumitoast med fikon

Maxade smaker på en och samma brödskiva.

Så gör du en läcker halloumitoast med fikon

4 portioner

Du behöver:

15 g pinjenötter
100 g halloumi
Lite olja till stekning
2 färska fikon

Avokadoröra:

2 ½ dl gröna ärter
½ vitlöksklyfta
1 näve mynta
1 avokado
1 msk limesaft
Flingsalt
Grön Tabasco

Till servering:

4 skivor rågbröd
Mynta

Gör så här:

  1. Mixa ärter, krossad vitlök, mynta och avokado med stavmixer till en grov röra. Smaka av med limesaft, salt och Tabasco.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skär halloumi i skivor och stek dem i lite olja i en stekpanna tills de är gyllene. Skölj fikon och skär i skivor.
  3. Rosta brödskivor i en brödrost eller i ugnen. Toppa brödet med avokadoröra, fikon, halloumi, pinjenötter och myntablad. Servera genast.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth

Annons