Halstrad svampcarpaccio med löjrom och crème fraiche
10 aug, 2012
AvJenny Norberg
Superenkel buffé- eller förrätt med portabellosvampar och champinjoner som känns både rustik och lyxig.
Annons
4 personer
Tid: 10 minuter
Du behöver:
4 portabellosvampar (rensade och tunt skivade)
smör (till stekning)
salt och peppar
3 dl crème fraiche
1 liten ekologisk citron (zest + 1 msk citronsaft)
6–8 champinjoner (rensade och tunt skivade)
2–3 msk jungfruolivolja
flingsalt
1 dl plockad dill
80 g löjrom
Gör så här:
Börja med att steka den skivade portabellosvampen försiktigt på båda sidor i smöret till fin färg. Salta och peppra. Låt rinna av på en bit hushållspapper. Vispa crème fraiche och citronsaft luftigt några minuter.
Lägg ut den skivade stekta svampen och de skivade färska champinjonerna på ett fat. Ringla över en fin jungfruolivolja och två nypor flingsalt. Toppa med dill, klickar av löjrom och citronzest.
Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull
Annons