Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Halstrad svampcarpaccio med löjrom och crème fraiche

10 aug, 2012
AvJenny Norberg
Superenkel buffé- eller förrätt med portabellosvampar och champinjoner som känns både rustik och lyxig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Halstrad svampcarpaccio med löjrom och crème fraiche.
Halstrad svampcarpaccio med löjrom och crème fraiche.

4 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 portabellosvampar (rensade och tunt skivade)

smör (till stekning)

salt och peppar

3 dl crème fraiche

1 liten ekologisk citron (zest + 1 msk citronsaft)

6–8 champinjoner (rensade och tunt skivade)

2–3 msk jungfruolivolja

flingsalt

1 dl plockad dill

80 g löjrom

Gör så här:

Börja med att steka den skivade portabellosvampen försiktigt på båda sidor i smöret till fin färg. Salta och peppra. Låt rinna av på en bit hushållspapper. Vispa crème fraiche och citronsaft luftigt några minuter.

Lägg ut den skivade stekta svampen och de skivade färska champinjonerna på ett fat. Ringla över en fin jungfruolivolja och två nypor flingsalt. Toppa med dill, klickar av löjrom och citronzest.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

Annons