Halstrad tonfisk med kapris och balsamico
15 apr, 2015
AvSofie Nyblin
Fräsch rätt med halstrad tonfisk. Toppa med kapris, balsamicovinäger, nymalen svartpeppar, havssalt och några ruccolablad.
Annons
4 personer
Du behöver:
500 g tonfisk (MSC-märkt)
havssalt från Sicilien
1 dl extra vergine olivolja
1 schalottenlök (finhackad)
4 msk kapris (helst från Pantelleria)
2 msk vällagrad balsamicovinäger
1 ask rucolasallad
svartpeppar
Gör så här:
Salta tonfisken och stek den hastigt runtom i 1 msk olja, lägg sedan tonfisken på en skärbräda. Blanda schalottenlöken med kapris och resterande olja.
Skiva tonfisken i tunna skivor, fördela på 4 tallrikar, häll över kaprisblandningen, ringla balsamicovinäger över tonfisken, lite nymalen svartpeppar, lite havssalt och avsluta med att lägga några ruccolablad på varje tallrik.
Annons