Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Halstrad tonfisk med kapris och balsamico

15 apr, 2015
AvSofie Nyblin
Fräsch rätt med halstrad tonfisk. Toppa med kapris, balsamicovinäger, nymalen svartpeppar, havssalt och några ruccolablad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Halstrad tonfisk med kapris och balsamico.
Halstrad tonfisk med kapris och balsamico.

4 personer

Du behöver:

500 g tonfisk (MSC-märkt)

havssalt från Sicilien

1 dl extra vergine olivolja

1 schalottenlök (finhackad)

4 msk kapris (helst från Pantelleria)

2 msk vällagrad balsamicovinäger

1 ask rucolasallad

svartpeppar

Gör så här:

Salta tonfisken och stek den hastigt runtom i 1 msk olja, lägg sedan tonfisken på en skärbräda. Blanda schalottenlöken med kapris och resterande olja.

Skiva tonfisken i tunna skivor, fördela på 4 tallrikar, häll över kaprisblandningen, ringla balsamicovinäger över tonfisken, lite nymalen svartpeppar, lite havssalt och avsluta med att lägga några ruccolablad på varje tallrik.

Annons