Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Halstrad tonfisk och salmalax med koriander och lime

11 jul, 2012
AvJenny Norberg
Fisk ska (liksom kött) ­grillas hastigt, högst några minuter på varje sida. Toppa med pressad lime, citron och koriander. Grillad fänkål och paprika är goda tillbehör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Halstrad tonfisk och salmalax med koriander och lime.
Halstrad tonfisk och salmalax med koriander och lime.

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

400–500 g färsk tonfisk

400–500 g salmalax

2 fänkål (delade)

2 gröna paprikor (delade)

salt

1 lime (pressad)

1 citron (pressad)

1 litet knippe koriander

Gör så här:

Grilla fänkålen i 10 minuter och paprikan i 5 minuter. Grilla fisken hastigt, den ska inte vara genomstekt. Salta. Ta av från grillen och pressa först limen över tonfisken och fänkålen, sedan citronen över laxen och paprikan. Toppa med koriander. Servera med t ex päron- och kokossallad.

Annons