Halstrad tonfisk och salmalax med koriander och lime
11 jul, 2012
AvJenny Norberg
Fisk ska (liksom kött) grillas hastigt, högst några minuter på varje sida. Toppa med pressad lime, citron och koriander. Grillad fänkål och paprika är goda tillbehör.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
400–500 g färsk tonfisk
400–500 g salmalax
2 fänkål (delade)
2 gröna paprikor (delade)
salt
1 lime (pressad)
1 citron (pressad)
1 litet knippe koriander
Gör så här:
Grilla fänkålen i 10 minuter och paprikan i 5 minuter. Grilla fisken hastigt, den ska inte vara genomstekt. Salta. Ta av från grillen och pressa först limen över tonfisken och fänkålen, sedan citronen över laxen och paprikan. Toppa med koriander. Servera med t ex päron- och kokossallad.
Annons