Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Halstrad tonfisk-sashimi med avokadosallad

05 okt, 2015
AvCassandra Lindblom
Halstrad tonfisk-sashimi med avokadosallad är lika gott som nyttigt. Enkelt att göra dessutom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Halstrad tonfisk-sashimi med avokadosallad.
Halstrad tonfisk-sashimi med avokadosallad.

4 portioner

Ingredienser:

500 g färsk tonfisk (av sushikvalitet)

100 g pinjenötter

4 avokado

1 kruka koriander

5 droppar sesamolja

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Olivolja

Dressing:

1⁄2 dl japansk soja

Saft av 1 citron

1⁄2 jalapeño

Gör så här:

Gnid in tonfisken i lite olivolja och krydda med flingsalt och svart- peppar. Hetta upp en stekpanna och halstra tonfisken hastigt i pannan så att den precis bara får lite stekyta runt om (den ska fortfarande vara helt rå inuti).

Skiva tonfisken så tunt som möjligt och lägg ut skivorna på ett serveringsfat. 3. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i en het stekpanna.

Tärna avokadon och blanda den med pinjenötter och grovt hackad koriander, smaksätt med salt, svartpeppar och sesamolja. Skiva jalapeñon lövtunt.

Blanda samman soja och citronsaft och skeda det över fisken. Strö över tunt skivad jalapeño.

Annons