Halstrad tonfisk-sashimi med avokadosallad
4 portioner
Ingredienser:
500 g färsk tonfisk (av sushikvalitet)
100 g pinjenötter
4 avokado
1 kruka koriander
5 droppar sesamolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Olivolja
Dressing:
1⁄2 dl japansk soja
Saft av 1 citron
1⁄2 jalapeño
Gör så här:
Gnid in tonfisken i lite olivolja och krydda med flingsalt och svart- peppar. Hetta upp en stekpanna och halstra tonfisken hastigt i pannan så att den precis bara får lite stekyta runt om (den ska fortfarande vara helt rå inuti).
Skiva tonfisken så tunt som möjligt och lägg ut skivorna på ett serveringsfat. 3. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i en het stekpanna.
Tärna avokadon och blanda den med pinjenötter och grovt hackad koriander, smaksätt med salt, svartpeppar och sesamolja. Skiva jalapeñon lövtunt.
Blanda samman soja och citronsaft och skeda det över fisken. Strö över tunt skivad jalapeño.