Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blossa 2016 års glöggsmak – och så smakar den

08 sep, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Årets glöggsmak från Blossa är kråkbär – en glömd skatt i den norrländska skogen. Tillsammans med rökt kött och samiskt tunnbröd är det en hemresa till Sverige och den norrländska urskogen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

BLOSSA16 är inspirerad av den svenska urskogen, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar. I år är smaken kråkbär, ett vildvuxet bär som växer främst i Norrland men går att finna över hela Sverige.

LÄS OCKSÅ: Alicia Vikander dricker glögg och snackar svenska i The tonight show

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnits en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet, berättar Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Till BLOSSA16 passar rökt kött och stuvade kantareller som tillsammans lyfter den lätt rökiga och spännande smaken av skog i glöggen.

blossa vit

Flaskan är illustrerad av Petra Börner tillsammans med Scandinavian Design Group och är även den inspirerad av den svenska urskogen där det djupa, mörka och gröna får komma till tals.

– Djuren och de väldoftande barr-, moss- och ljunglandskapen har fått ta form på flaskan, säger berättar Börner.

blossa 2

BLOSSA16 har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Priset är 109 kronor för 750 ml. 

Annons