Här är den nya veganska glassen – i fyra underbara smaker
Holly & Dan är det småländska bolaget som positionerat sig som det ekologiska alternativet i glassfrysen. Och nu släpper de även fyra helt nya veganska alternativ.
– Vi har hållit på väldigt länge, i 8-9 månader, och provat olika modeller fram och tillbaka, säger Dan Isaksson, glassmästare på Alvestaglass.
– Jag har lärt mig att man inte kan göra glass utan protein i, och det är väldigt svårt att hitta proteinrika råmaterial att ha i.
Det som nu används är kokosmjölk och kokosfett, men det betyder inte att allt smakar kokos. Dan Isakssons egen favorit är chokladglassen, Raw chocolate peanut crunch, som består av en mörk chokladglass som blandats med en jordnötskräm och toppas med chokladflingor.
Här kan du se alla de nya smakerna.
Läs också: Nu är smakerna på Ben & Jerrys veganglassar här
Mango- och passionsfruktglass med en touch av chili:
Mörk chokladglass med jordnötskross:
Blåbärsglass med saltlakrits:
Vaniljglass med jordgubbssylt:
– Det ligger i tiden att göra vegansk glass. Vegan var ju nästan ett skällsord för 10-15 år sedan, men nu blir det allt fler som tänker på djuren och miljön och som vill dra sitt strå till stacken, och då måste vi göra något gott för dem också, säger Dan Isaksson.
Glassen kommer att finnas från mitten av mars i matvarubutiker så som Ica, Coop, Hemköp och på samtliga Willys, och den kommer kosta 40 kr för 600 ml. Den är även godkänd av Djurens rätt och har stämpeln 100% vegansk, Sveriges första veganmärkning för livsmedel.