Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Här är det enklaste sättet att skära upp en perfekt tårtbit

03 jun, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Att skära upp perfekta tårtbitar är inte alltid lätt, särskilt inte när flera portioner ska delas ut. Men det är inte den skarpaste kniven som ger bäst resultat utan ett husmorsknep från 1950-talet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att skära upp en tårtbit som ser perfekt ut är svårare än vad man kanske tror. Ofta blir resultatet istället något helt annat. Tårtbiten blir snarare en hoppressad bit och den del av tårtan som är kvar faller ihop på kanterna.

De flesta av oss använder en kniv eller en tårtspade för att skära upp tårtbiten. Det kan absolut fungera, men för att få till den där perfekt jämna kanten behövs något annat, nämligen något så enkelt som sytråd.

LÄS OCKSÅ: HÄR KAN DU BESTÄLLA POMMES FRITES MED NUTELLA TILL DIN BURGARE

Knepet är att använda spänd sytråd istället för en kniv. Sytråd är ett gammalt husmorsknep från 1950-talet och gör att tårtbitens kant blir riktigt jämn och fin.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Så, hur gör man? Du tar helt enkelt en lång bit sytråd och håller den spänd med båda händerna över hela tårtan. Skär tårtan diagonalt med hjälp av små sågrörelser. Voila! Nu har du fått perfekt skurna tårtbitar.

Annons