Lakritstårta till Halloween
1 tårta
Tid: 55 minuter
Kakan:
3 sockerkaksbottnar (köp färdiga eller recept här)
Glasyr och fyllning:
600 g cream cheese
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker lakritsflakes (ett slags strössel som finns i de flesta mataffärer)
Istället för lakritsflakes kan du ta ditt favoritlakritsgodis och banka sönder det eller skära det i bitar och lägga i fyllningen.
Dekoration:
Lakritsgodis, finns i massor av olika färger och former, men helsvart godis blir också snyggt mot den helvita glasyren.
Gör så här:
Gör en sockerkaka som ska bli tårtbottnar. Dela kakan i tre lika tjocka bottnar. Creamcheese-glasyren är både enkel och snabb att göra: vispa ihop osten, florsockret och vaniljsockret till en luftig massa. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Bred glasyr över. Strössla rikligt med lakritsflakes över. Bred ut glasyren över den andra bottnen och lägg på den med glasyrsidan mor lakritsflakesen. Bred glasyr även ovanpå och strössla över igen. Bred glasyr på den sista tårtbottnen och lägg den med glasyrsidan mot lakritsflakesen.
Ta bort överflödig glasyr runtom eller lakrits som hamnat på fel ställe. Täck tårtan med resten av glasyren. Om du blöter spateln i vatten då och då blir glasyren slätare. Dekorera med diverse lakritskarameller.
Recept och foto: Camilla Tubertini
Recepten kommer från boken ”Millas kalastårtor” (Nordstedts) där du även kan hitta fler tips på mumsiga sötsaker inför Halloween!