Tunnbröd med färskpotatis och sikrom
17 jun, 2017
AvRedaktionen
Hårt tunnbröd med kall färskpotatis och salt sikrom. Servera som tilltugg innan maten eller på buffébordet. Det går självklart utmärkt att byta ut sikrom mot löjrom eller vegetarisk tångrom.
Annons
Du behöver:
4 skivor hårt tunnbröd
6–8 kokta kalla färskpotatis
2 dl crème fraiche (eller gräddfil)
200 g sikrom (eller löjrom)
1/2 rödlök
gräslök
Gör så här:
Dela varje brödskiva i lagom stora portionsbitar och lägg upp på ett stort fat. Skär potatisen i tunna skivor och lägg en på varje brödskiva. Lägg en sked crème fraiche på potatisskivorna och toppa med en generös klick rom. Avsluta med att strö över finhackad rödlök och gräslök.
Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips
Annons