Hasselbacksbroccoli-caprese
25 aug, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
AvSandra Palmkvist
Hasselbacksbroccoli är mozzarella, tomat och basilika varvat i ett broccolihuvud. Ett tillbehör som passar till allt!
Annons
Hasselbacksbroccoli-caprese
Varva broccoli med mozzarella, tomat och basilika.
2 portioner
Annons
Du behöver:
2 små broccolihuvuden (totalt ca 500 g)
2 tomater
1 färsk mozzarella, á 125 g
Salt
1 handfull färsk basilika
1 msk olivolja
Till servering:
Färsk basilika
150 g grovt bröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Skölj broccolin och skär av stjälken. Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor. Låt mozzarellan rinna av och skär den i tunna skivor. Gör några djupa snitt i varje broccolihuvud, motsvarande antalet ostskivor. Ge broccolihuvudena ett kort uppkok i en kastrull med lätt saltat vatten. Låt rinna av.
- Lägg broccolihuvudena i en form och tryck ner tomat- och ostskivor i snitten tillsammans med basilikablad. Ringla lite olja över. Tillaga broccolihuvudenai ugnen i ca 10 minuter, tills osten har smält lite.
- Servering: Servera broccolihuvudena med basilika och bröd.
Foto: Betina Hastoft, Christina Uhlin
Annons