Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hasselbacksbroccoli-caprese

25 aug, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
AvSandra Palmkvist
Recept på hasselbacksbroccoli-caprese
Hasselbacksbroccoli är mozzarella, tomat och basilika varvat i ett broccolihuvud. Ett tillbehör som passar till allt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Hasselbacksbroccoli-caprese

Varva broccoli med mozzarella, tomat och basilika.

Varva broccoli, mozzarella, tomat och basilika för ett gott tillbehör till allt

2 portioner

Annons

Du behöver:

2 små broccolihuvuden (totalt ca 500 g)
2 tomater
1 färsk mozzarella, á 125 g
Salt
1 handfull färsk basilika
1 msk olivolja

Till servering:

Färsk basilika
150 g grovt bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj broccolin och skär av stjälken. Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor. Låt mozzarellan rinna av och skär den i tunna skivor. Gör några djupa snitt i varje broccolihuvud, motsvarande antalet ostskivor. Ge broccolihuvudena ett kort uppkok i en kastrull med lätt saltat vatten. Låt rinna av.
  2. Lägg broccolihuvudena i en form och tryck ner tomat- och ostskivor i snitten tillsammans med basilikablad. Ringla lite olja över. Tillaga broccolihuvudenai ugnen i ca 10 minuter, tills osten har smält lite.
  3. Servering: Servera broccolihuvudena med basilika och bröd.

Foto: Betina Hastoft, Christina Uhlin

Annons