Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hasselbackspotatis med rosmarin

22 dec, 2015
AvRedaktionen
Hasselbackspotatis med rosmarin.
Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som passar till många maträtter. Här har vi kryddat dem med rosmarin och lite flingsalt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tips! Vill du förbereda rätten, skär upp potatisarna och låt dem ligga i en skål med vatten i kylen tills det är dags att tillaga dem. Det kommer bara göra dem ännu krispigare.

8 personer

Tid: 1 timme och 20 minuter

Du behöver:

2 kg fast potatis (så jämnstora som möjligt)

40 g smör

3 kvistar rosmarin (hackade blad)

flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala potatisarna och använd en vass kniv för att skära tunna skivor i potatisarna, inte hela vägen igenom, utan låt botten på potatisen hålla ihop den. Tryck in ett grillspett längs basen på potatisen, och skär sedan ner mot det, eller lägg potatisen i en träslev.

Lägg de skurna potatisarna i en ugnsfast form, pensla över smör och rosta dem i cirka 45 minuter tills de är mjuka och har fått en krispig yta. Tillsätt rosmarin de sista 10 minuterna. Strö över flingsalt vid servering.

Hasselbackspotatis med rosmarin.
Hasselbackspotatis med rosmarin.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons