Hasselbackspotatis med rosmarin
Tips! Vill du förbereda rätten, skär upp potatisarna och låt dem ligga i en skål med vatten i kylen tills det är dags att tillaga dem. Det kommer bara göra dem ännu krispigare.
8 personer
Tid: 1 timme och 20 minuter
Du behöver:
2 kg fast potatis (så jämnstora som möjligt)
40 g smör
3 kvistar rosmarin (hackade blad)
flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skala potatisarna och använd en vass kniv för att skära tunna skivor i potatisarna, inte hela vägen igenom, utan låt botten på potatisen hålla ihop den. Tryck in ett grillspett längs basen på potatisen, och skär sedan ner mot det, eller lägg potatisen i en träslev.
Lägg de skurna potatisarna i en ugnsfast form, pensla över smör och rosta dem i cirka 45 minuter tills de är mjuka och har fått en krispig yta. Tillsätt rosmarin de sista 10 minuterna. Strö över flingsalt vid servering.
Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New