Hasselbackspotatis med smetana och löjrom
16 sep, 2019
AvRedaktionen
Lyxig hasselbackspotatis perfekt för fest och vardag. Toppa med smetana, klippt krasse, löjrom och svartpeppar.
Annons
Receptet är ett utdrag ur boken Chez Wood (Norstedts) av Sofia Wood.
4 portioner
Du behöver:
20 mandelpotatisar
50 g smör, smält
1 dl smetana
1 ask smörgåskrasse
50 g löjrom
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°.
- Lägg potatisarna i en och en i en träslev och skär täta snitt tvärs över. Potatisen kommer att hålla ihop i botten eftersom slevens kanter hindrar kniven från att skära hela vägen igenom.
- Lägg potatisarna i en ugnsform och ringla över smält smör. Strö över salt och baka i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Ta ur formen och ös smöret över potatisen och baka ytterligare 15–25 minuter tills de är gyllene och krispiga.
- Låt svalna något och toppa med smetana, klippt krasse, löjrom och svartpeppar.
Recept: Sofia Wood
Av: Sophia Genitz
Foto: Frida Edlund, James Stokes
Annons