Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hasselbackspotatis med smetana och löjrom

16 sep, 2019
AvRedaktionen
Sofia Woods recept på hasselbackspotatis med smetana och löjrom
Lyxig hasselbackspotatis perfekt för fest och vardag. Toppa med smetana, klippt krasse, löjrom och svartpeppar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Receptet är ett utdrag ur boken Chez Wood (Norstedts) av Sofia Wood.

4 portioner

Du behöver:

20 mandelpotatisar

50 g smör, smält

1 dl smetana

1 ask smörgåskrasse

50 g löjrom

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Lägg potatisarna i en och en i en träslev och skär täta snitt tvärs över. Potatisen kommer att hålla ihop i botten eftersom slevens kanter hindrar kniven från att skära hela vägen igenom.
  3. Lägg potatisarna i en ugnsform och ringla över smält smör. Strö över salt och baka i mitten av ugnen i 15 minuter.
  4. Ta ur formen och ös smöret över potatisen och baka ytterligare 15–25 minuter tills de är gyllene och krispiga.
  5. Låt svalna något och toppa med smetana, klippt krasse, löjrom och svartpeppar.
Sofia Woods recept på hasselbackspotatis med smetana och löjrom.
Hasselbackspotatis med smetana och löjrom.

Recept: Sofia Wood

Av: Sophia Genitz

Foto: Frida Edlund, James Stokes

Annons