Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Vit chokladryffel med hasselnötslikör

12 nov, 2015
AvRedaktionen
Vit chokladryffel med hasselnötslikör.
Ljuvliga chokladtryfflar med vit blockchoklad, vispgrädde och hackade nötter. Hasselnötslikören ger fyllig smak till tryffeln.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 15 tryfflar

Tid: 20 minuter + 3 1/2 timme i kyl

Du behöver:

300 g vit blockchoklad

3/4 dl vispgrädde

1 msk hasselnötslikör (eller annan nötlikör)

1 dl hackade nötter (t ex hasselnötter)

Gör så här:

Hacka blockchokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen och rör ner 2/3 av den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält. Rör i likören. Häll över i en bunke och ställ in i kylen. Låt stelna (cirka 3 timmar). Gör iordning ett vattenbad på spisen och smält resterande tredjedel av den hackade chokladen. Lägg ut de hackade nötterna på en tallrik. Forma kulor av den kylda tryffelsmeten. Doppa kulorna i den smälta chokladen och rulla sedan i nötkross­et. Lägg upp tryfflarna på en ny tallrik och låt stelna i kylen (cirka 30 min). Därefter är nöttryfflarna färdiga att avnjutas!

Vit chokladryffel med hasselnötslikör.
Vit chokladryffel med hasselnötslikör.

Recept och foto: Anna Kvarnström

Annons