Vit chokladryffel med hasselnötslikör
ca 15 tryfflar
Tid: 20 minuter + 3 1/2 timme i kyl
Du behöver:
300 g vit blockchoklad
3/4 dl vispgrädde
1 msk hasselnötslikör (eller annan nötlikör)
1 dl hackade nötter (t ex hasselnötter)
Gör så här:
Hacka blockchokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen och rör ner 2/3 av den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält. Rör i likören. Häll över i en bunke och ställ in i kylen. Låt stelna (cirka 3 timmar). Gör iordning ett vattenbad på spisen och smält resterande tredjedel av den hackade chokladen. Lägg ut de hackade nötterna på en tallrik. Forma kulor av den kylda tryffelsmeten. Doppa kulorna i den smälta chokladen och rulla sedan i nötkrosset. Lägg upp tryfflarna på en ny tallrik och låt stelna i kylen (cirka 30 min). Därefter är nöttryfflarna färdiga att avnjutas!
Recept och foto: Anna Kvarnström