Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Havregrynsgröt med tahini och dadelsirap

28 sep, 2017
AvRedaktionen
Havregrynsgröt med tahini och dadelsirap.
Ljuvlig gröt med nötig smak av tahini som också ger extra mättnad. Toppa med dadelsirap, kokoschips, blåbär och kardemumma. Servera med valfri mjölk.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

Du behöver:

2 dl havregryn

2 dl vatten

en nypa salt

2 msk tahini

Topping:

1 banan

1 dl blåbär, färska eller tinade frysta

kokoschips och dadelsirap

ev. kardemumma

valfri mjölk till servering

Gör så här:

  1. Koka havregryn, vatten och salt till en gröt enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rör ner tahini.
  3. Skiva bananen. Häll upp gröten i tallrikar och lägg på bananen, blåbär, kokoschips och dadelsirap.
  4. Strö ev. över lite mortlad kardemumma och servera med mjölk.

Foto och recept: Sevan

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons