Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Gör din egen havremjölk – enkelt och supergott!

25 sep, 2016
AvMikaela Råberg
Allt fler upptäcker fördelarna med havremjölk. Att göra sin egen är ett både kul och ett ekonomiskt bra alternativ.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Havremjölk är ett populärt alternativ till den vanligare, traditionella komjölken. Marknaden erbjuder många bra sorter – men det är ganska enkelt att göra din egen också. Varför inte testa i helgen? Med bara tre ingredienser kan du enkelt göra havremjölk hemma i köket.

Grundreceptet nedan ger ca 1 liter färdig dryck.

Så gör du din egen havremjölk

Ingredienser:

– 4,5 dl havregryn

– 1,5 l vatten

– 1 nypa havssalt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Du behöver:

– Silduk eller nötmjölkspåse

– Blender

– Tratt

– Skål

– Glasflaska till den färdiga mjölken

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser väl.

2. Sila den lätt skummig vätskan genom silduk eller nötmjölkspåse över en skål. Se till att krama ur så mycket vätska som möjligt.

3. Sätt tratten i glasflaskan och häll i din färdiga havremjölk. Förvara i kylskåpet. Färdig havremjölk håller cirka tre dagar.

Tips!

Du kan smaksätta din havremjölk med lite kokos, kanel, vaniljpulver eller söta den med agavesirap. Havremassan som blir över kan användas till brödbak, i smoothien eller som ströbröd.

Annons