Havskräftor med vitlöksmajonnäs
26 maj, 2023
AvLouisa Lorang
Får du tag på havskräftor så servera de med hemvispad vitlöksmajonnäs och en fräsch grönsallad.
Annons
Havskräftor med vitlöksmajonnäs
Havets guld med hemvispad majonnäs – gästerna kommer att jubla.
6 portioner
Du behöver:
12–18 havskräftor
2 msk olivolja
1 citron
Vitlöksmajonnäs:
2 klyftor vitlök
1 citron
2 äggulor
1 tsk flingsalt
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja
Grönsallad:
3 nektariner
1 rosensallad
1 romansallad
1 näve rucola
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Börja med vitlöksmajonnäsen. Skala vitlöken och riv den fint. Skölj citronen och finriv 1 tsk skal. Vispa citronskal och vitlök ihop med äggulor, salt, vinäger och senap för hand i en skål. Vispa i lite olja i taget till en tjock och len konsistens. Smaka av majonnäsen med salt och ev lite vinäger och vitlök.
- Skölj nektarinerna och skär dem i munsbitar. Skölj och plocka rosensallad och romansallad och skölj rucolan. Vänd ihop salladssorterna med nektariner i en skål. Ringla över vinäger och olja, salta och peppra.
- Ta fram kräftorna ur kylen, pensla med olja och grilla i 1–3 minuter, beroende på storlek. Skölj citronen och skiva den. Servera havskräftorna med vitlöksmajonnäs, citronskivor och grönsallad.
Foto: Rikke Westesen
Annons