Havskräftor med vitlöksmajonnäs
26 maj, 2023
Får du tag på havskräftor så servera de med hemvispad vitlöksmajonnäs och en fräsch grönsallad.
Annons
Havskräftor med vitlöksmajonnäs
Havets guld med hemvispad majonnäs – gästerna kommer att jubla.
6 portioner
Du behöver:
12–18 havskräftor
2 msk olivolja
1 citron
Vitlöksmajonnäs:
2 klyftor vitlök
1 citron
2 äggulor
1 tsk flingsalt
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja
Grönsallad:
3 nektariner
1 rosensallad
1 romansallad
1 näve rucola
Rödvinsvinäger
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Börja med vitlöksmajonnäsen. Skala vitlöken och riv den fint. Skölj citronen och finriv 1 tsk skal. Vispa citronskal och vitlök ihop med äggulor, salt, vinäger och senap för hand i en skål. Vispa i lite olja i taget till en tjock och len konsistens. Smaka av majonnäsen med salt och ev lite vinäger och vitlök.
- Skölj nektarinerna och skär dem i munsbitar. Skölj och plocka rosensallad och romansallad och skölj rucolan. Vänd ihop salladssorterna med nektariner i en skål. Ringla över vinäger och olja, salta och peppra.
- Ta fram kräftorna ur kylen, pensla med olja och grilla i 1–3 minuter, beroende på storlek. Skölj citronen och skiva den. Servera havskräftorna med vitlöksmajonnäs, citronskivor och grönsallad.
Foto: Rikke Westesen
Annons