Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

09 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs
Havskräftstjärtar som serveras med kryddstark sriracha-majonnäs är en enkel förrätt med lätta och rena smaker. Goda råvaror behöver inte så mycket!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjromBrand logo
TV: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjrom

Havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

Pilligt, lyxigt och gott att doppa havskräftstjärtar i god dipp.

Bjud på havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

4 portioner

Annons

Du behöver:

800 g havskräftstjärtar
1 citron
1 handfull slätbladig persilja
1 färsk röd chili
3 dl vitt vin
25 g smör
Salt och peppar

Till servering:

1 ½ dl majonnäs
2 msk srirachasås
1 citron
1 surdegsbröd

Gör så här:

  1. Skölj citron, persilja och chili. Skär citronen i skivor och lägg dem i en gryta tillsammans med persilja, chili, vitt vin, smör, salt och peppar. Värm upp grytan tills den nästan kokar, lägg i havskräftstjärtarna och lägg på locket och låt ånga i 5–6 minuter. Lyft ur med hålslev.
  2. Rör ihop majonnäs med srirachasåsen. Servera kräftstjärtarna ljumna med srirachamajonnäs, citronklyftor och bröd.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

TV: Klassiska desserter – med en twistBrand logo
TV: Klassiska desserter – med en twist
Annons