Havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs
09 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
Havskräftstjärtar som serveras med kryddstark sriracha-majonnäs är en enkel förrätt med lätta och rena smaker. Goda råvaror behöver inte så mycket!
Annons
Havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs
Pilligt, lyxigt och gott att doppa havskräftstjärtar i god dipp.
4 portioner
Annons
Du behöver:
800 g havskräftstjärtar
1 citron
1 handfull slätbladig persilja
1 färsk röd chili
3 dl vitt vin
25 g smör
Salt och peppar
Till servering:
1 ½ dl majonnäs
2 msk srirachasås
1 citron
1 surdegsbröd
Gör så här:
- Skölj citron, persilja och chili. Skär citronen i skivor och lägg dem i en gryta tillsammans med persilja, chili, vitt vin, smör, salt och peppar. Värm upp grytan tills den nästan kokar, lägg i havskräftstjärtarna och lägg på locket och låt ånga i 5–6 minuter. Lyft ur med hålslev.
- Rör ihop majonnäs med srirachasåsen. Servera kräftstjärtarna ljumna med srirachamajonnäs, citronklyftor och bröd.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons