Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter

16 apr, 2018
AvRedaktionen
Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter.
Smakrik lax med teriyakisås, sweet chili och soja. Toppa med strimlad chili, lime, cashewnötter och korianderblad. Servera med ris och lättkokta sockerärter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1,2–1,5 kg laxfilé

1 1/2 dl teriyakisås

1 1/2 dl sweet chilisås

1/2 dl ljus soja

1 röd chili

1 lime

100 g salta cashewnötter

1 kruka koriander

Till servering:

ris och lättkokta sockerärter

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda teriyakisås, sweet chili och soja och häll det över laxen. Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Kärna ur och strimla chilin och strö den över laxen. Lägg på limeskivor, strö över nötterna och avsluta med korianderblad.

Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter.
Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons