Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter
16 apr, 2018
AvRedaktionen
Smakrik lax med teriyakisås, sweet chili och soja. Toppa med strimlad chili, lime, cashewnötter och korianderblad. Servera med ris och lättkokta sockerärter.
Annons
6–8 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1,2–1,5 kg laxfilé
1 1/2 dl teriyakisås
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ljus soja
1 röd chili
1 lime
100 g salta cashewnötter
1 kruka koriander
Till servering:
ris och lättkokta sockerärter
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda teriyakisås, sweet chili och soja och häll det över laxen. Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Kärna ur och strimla chilin och strö den över laxen. Lägg på limeskivor, strö över nötterna och avsluta med korianderblad.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons