Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Helbakad rotselleri med smörsås

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Helbakad rotselleri med smörsås.
När rotselleri bakas länge i ugnen blir den söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rotellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned tångrom eller hackade örter av valfri sort.

4 port

Du behöver:

rotselleri

Smörsås:

2 msk citronsaft

200 g Arla® Svenskt Smör

1 msk hackad färsk gräslök

1 msk forellrom (eller tångrom)

1 msk löjrom (eller tångrom)

salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Skala rotsellerin och gnid in med olja och salt. Baka i nedre delen av ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 2 h.
  3. Skär rotsellerin i klyftor.
  4. Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
  5. Tillsätt gräslök, rom och smaka av med salt.
  6. Täck rotsellerin med såsen.
Helbakad rotselleri med smörsås.
Helbakad rotselleri med smörsås.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Annons