Rustik helgmeny av Årets kock 2016
29 sep, 2017
AvRedaktionen
Jimmy Eriksson utsågs till Årets kock 2016. Här är en lättlagad trerättersmeny med grillad svartrot, stekt kycklinglår och rostad persika.
Annons
FÖRRÄTT:
Grillad svartrot med örtemulsion
Koka svartrötterna mjuka och ge dem därefter lite rökt smak och karamelliserad yta på grillen. Servera med en variant på bearnaisesås.
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter
Börja med att steka skinnsidan på kycklingen krispig i olja. Tillsätt därefter rikligt med smör, timjan och vitlök för riktig god smak.
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Rostad persika med kanderade valnötter
När persikor bakas i ugnen koncentreras smakerna och de blir sötare. Servera med karamelliserade saltsöta valnötter och lättvispad grädde.
Annons
Till receptet >>
Recepten är hämtade från Arlas kampanj Matlycka.
Här hittar du fler helgmenyer >>
Annons