Lyxig helgmeny med parmesanflarn, oxfilé och äppelpaj
27 apr, 2018
AvRedaktionen
Veckans helgmeny består av parmesanflarn till förrätt, coeur de filet provencale till huvudrätt och äppelpaj till efterrätt. Till det en riktigt god fördrink!
Annons
FÖRDRINK:
Frozen apple pie martini
Martini med vodka, citron- och äppeljuice. Men lite kanel smakar drinken plötsligt äppelpaj! Passar lika bra före som efter middagen.
Till receptet >>
FÖRRÄTT:
Parmesanflarn med citroncrème och löjrom
Flarnen går bra att göra i förväg och spara i en lufttät burk ett par dagar. Även citroncrèmen kan förberedas. Lyxigt, enkelt och underbart gott!
Till receptet >>
HUVUDRÄTT:
Coeur de filet provencale
En riktig paradrätt med oxfilé, vitlöksfräst potatis och haricot verts-knyten. Varför inte prova detta recept från Leif Mannerström?
Annons
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Äppelpaj med salt kolasås
Ta vara på säsongens äpplen och baka en ljuvlig äppelpaj. Kolasåsen blir underbart god och håller upp till en vecka i kylen.
Till receptet >>
Annons