Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Helgrillad chili­kryddad fläskfilé

12 apr, 2024
AvEva Boström
Recept på helgrillad chilikryddad fläskfilé
Lisa Björner
Den här helgrillade fläskfilén får en fin hetta av chilin och är perfekt mat att bjuda på om ni är många som samlas runt grillen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en lyxig laxsalladBrand logo
Så gör du en lyxig laxsallad

Helgrillad chili­kryddad fläskfilé

Den heta kryddpastan får fin balans av söt melon.

Så fixar du helgrillad chilikryddad fläskfilé
Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

600 g fläskfilé
1 tsk salt

Kryddpasta:

½ msk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära
1 msk brun farinsocker
½ msk kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta

Till servering:

1 skivad zucchini
Vattenmelon

Gör så här:

  1. Skär bort senorna på fläsk­filén. Blanda krydd­pastan och pensla på köttet. Grilla fläskfilén, inte för nära glöden, i ca 25 minuter till 70° innertemperatur. Snurra den under grillningen. Salta.
  2. Skiva zucchinin i cm-tjocka skivor. Skär melonen i lagom stora, cm-tjocka bitar. Grilla båda tills de har fina ränder och servera till filén.

Foto: Lisa Björner

Annons