Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Helgrillad rostbiff med schalottenlök och rödvinssås

16 apr, 2018
AvRedaktionen
Helgrillad rostbiff med schalottenlök och rödvinssås.
Helgrillad rostbiff sköter sig själv i ugnen. Låt några schalottenlökar steka med efter halva tiden. Servera med rödvinssås, haricots verts och klyftpotatis.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

ca 1,2 kg hel rostbiff

salt och peppar

smör

10–12 schalottenlökar

Rödvinssås:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1 dl vatten

4 dl rödvin

3 msk kalvfond

1 msk soja

salt

1 msk socker

Till servering:

kokta haricots verts och klyftpotatis

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra köttet och bryn det i smör tillsammans med hela, skalade lökar. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stek köttet mitt i ugnen i ca 1 timme tills köttet fått en innertemperatur på 58–60°. Låt lökarna steka med efter halva tiden. Låt köttet vila inlindat i folie några minuter före servering.

Vispa stekpannan med köttsaften och 2 matskedar smör. Vispa ner mjölet och tillsätt vatten, vin, kalvfond och soja. Smaka av med salt och socker. Häll över i en kastrull tillsammans med två av schalottenlökarna och låt allt puttra på svag värme 20 minuter.

Skär upp det varma köttet i fina skivor och servera rödvinssåsen till.

Helgrillad rostbiff med schalottenlök och rödvinssås.
Helgrillad rostbiff med schalottenlök och rödvinssås.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons