Så gör du fantastisk chokladtacos
Pinnglass och strut i all ära, men vill du ha något alldeles extra kan den här chokladtacon vara något för dig. Eller vad sägs om krispig chokladvåffla, krämig glass och jordnötskross – allt i form av en av våra mest älskade maträtter.
Läs också: Veganska chokladtryfflar gjorda på avokado
Ingredienser:
– 2,25 dl socker
– 4 stora ägg
– 1 tsk vaniljsocker
– ¼ tsk salt
– 4 msk smält smör
– 6 msk kakaopulver
– 11 msk vetemjöl
– Valfri glass
– Choklad (att smälta)
– Hackade jordnötter
Gör så här:
Portionera ut lagom stora bitar glass på en bricka eller liknande och forma till halvcirklar. Lägg in dem i frysen. Mixa alla ingredienser till chokladvåfflorna och blanda tills du har en len smet.
Förvärm ditt rånjärn och lägg på smet. Värm i cirka 40 sekunder, kortare eller längre tid beroende på rånjärn. Ta ut glassbitarna och omslut glassen med rånet, som en taco. Placera i frysen igen. Gör inte för många i taget, det kan resultera i att glassen på de redan gjorda chokladtacosen hinner smälta och rånet blir mosigt.
Smält chokladen över vattenbad och låt kallna en aning, rumstemperatur brukar vara lagom. Håll rånet och doppa glassidan i chokladen. Doppa sedan den numera chokladtäckta sidan direkt i jordnötskrosset.
Förvara i frysen fram till servering.