Helsida lax med romsås
26 maj, 2023
AvAnna Wendt
En helsida lax är perfekt mat när man är många och funkar lika bra på buffébordet som till en sittande middag! Servera med god romsås!
Annons
Helsida lax med romsås
Laxen med klassiska smaker blir en hit på buffén.
6–8 bufféport
Annons
Du behöver:
1 laxsida, ca 1 kg
Salt
Nymalen svartpeppar
Romsås:
80 g rom
2 msk finhackad rödlök
2 dl crème fraiche
2 msk finhackad dill
½ citron, skalet
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper och strö över salt och nymalen svartpeppar. Sätt en termometer i den tjockaste delen och ställ in laxen i mitten av ugnen.
- Blanda samman ingredienserna till romsåsen och ställ kallt.
- Ta ut laxen när innertemperaturen nått 55 grader. Servera med romsås och potatissallad med dilldressing.
Foto: Lisa Björner
Annons