Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Helstekt fläskkarré med äpplen och rosmarin

16 apr, 2018
AvRedaktionen
Helstekt fläskkarré med äpplen och rosmarin.
Fläskkarré och äpplen är en god smakkombination som tillsammans med rosmarin och vitlök sprider ljuvliga dofter i köket. Servera med potatis och en god sås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 1 timme och 20 minuter

Du behöver:

1,2 kg fläskkarré i bit

6–7 vitlöksklyftor

1 kruka rosmarin

smör

salt och peppar

3–4 röda äpplen, i klyftor

2 dl grädde

3 msk kalvfond

1 tsk fransk senap

Till servering:

rostad potatis eller hasselbackspotatis

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet och skär små fickor runt om med hjälp av en vass kniv. Skala vitlöksklyftorna, dela dem på längden och stick in i fickorna. Bind upp köttet med hjälp av steksnöre och stick in rosmarin kvistar under snöret. Stek karrén i en stekpanna i smör och salta och peppra.

Lägg över köttet på ett ugnsfast fat tillsammans med äppelklyftor och stek mitt i ugnen i cirka 1 timme, tills köttet har en innertemperatur på 70°. Ta ut köttet och låt det vila i folie några minuter. Sila ner stekspadet i en kastrull och häll i grädde, kalvfond och senap. Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

Servera såsen till tunt skurna köttskivor med de varma äppelklyftorna till.

Helstekt fläskkarré med äpplen och rosmarin.
Helstekt fläskkarré med äpplen och rosmarin.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons