Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Helstekt oxfilé med karljohanssvampfyllning

09 sep, 2017
AvRedaktionen
Helstekt oxfilé med karljohanssvampfyllning.
Lägg oxfilén på en skärbräda och gör ett snitt längs med hela köttet så att du kan lägga svampfyllningen i mitten. Gott med rostad potatis till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 55 minuter

Du behöver:

ca 700 g oxfilé i bit

Fyllning:

2 msk olivolja

25 g smör

ca 400 g karljohanssvamp (rensad och fintärnad)

salt och svartpeppar

70 g valnötter (hackade)

1 msk rosmarin (hackad)

Gör så här:

  1. Häll olja och smör i en stekpanna, bryn svampen så att den får en fin färg. Salta och peppra, tillsätt valnötter och rosmarin. Blanda och ta sedan bort från värmen
  2. Lägg oxfilén på en skärbräda och gör ett snitt längs med hela köttet så att du kan lägga fyllningen i mitten.
  3. Bred ut fyllningen, vik ihop köttet över fyllningen och bind ihop köttet med ett steksnöre så fyllningen hålls på plats.
  4. Bryn köttet i en stekpanna med smör så det får färg runt om.
  5. Lägg över i en form, sätt i en köttermometer och sätt in i en 150° varm ugn. Låt köttet steka tills termometern visar 55–58° för medium.
  6. Ta ut köttet, låt vila under smörpapper i cirka 5 minuter före servering.
Helstekt oxfilé med karljohanssvampfyllning.
Helstekt oxfilé med karljohanssvampfyllning.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons