Helstekt oxfilé med karljohanssvampfyllning
09 sep, 2017
AvRedaktionen
Lägg oxfilén på en skärbräda och gör ett snitt längs med hela köttet så att du kan lägga svampfyllningen i mitten. Gott med rostad potatis till.
Annons
4 personer
Tid: 55 minuter
Du behöver:
ca 700 g oxfilé i bit
Fyllning:
2 msk olivolja
25 g smör
ca 400 g karljohanssvamp (rensad och fintärnad)
salt och svartpeppar
70 g valnötter (hackade)
1 msk rosmarin (hackad)
Gör så här:
- Häll olja och smör i en stekpanna, bryn svampen så att den får en fin färg. Salta och peppra, tillsätt valnötter och rosmarin. Blanda och ta sedan bort från värmen
- Lägg oxfilén på en skärbräda och gör ett snitt längs med hela köttet så att du kan lägga fyllningen i mitten.
- Bred ut fyllningen, vik ihop köttet över fyllningen och bind ihop köttet med ett steksnöre så fyllningen hålls på plats.
- Bryn köttet i en stekpanna med smör så det får färg runt om.
- Lägg över i en form, sätt i en köttermometer och sätt in i en 150° varm ugn. Låt köttet steka tills termometern visar 55–58° för medium.
- Ta ut köttet, låt vila under smörpapper i cirka 5 minuter före servering.
Annons