Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hemgjord hallonsås

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Hemgjord hallonsås.
En frisk sås som passar lika bra till grillat som till desserten. Tips! Tillsätt gärna 1–2 msk färdig hickorysås, det blir en fin brytning om hallon­såsen ska serveras till grillat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

cirka 5 dl

Tid: 5 minuter

Du behöver:

500 g frysta hallon

1/2 dl florsocker

1 msk Crema di balsamico (krämig balsamvinäger)

1 msk vodka

Gör så här:

Mixa hallon och florsocker jämnt. Tillsätt Crema di balsamico och späd med lite vodka. Servera såsen rumstempererad till glass eller en grillad köttbit. Den går bra att frysa om man vill ta fram den vid ett senare tillfälle.

Hemgjord hallonsås.
Hemgjord hallonsås.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons