Hemgjorda äppelchips
16 sep, 2019
AvRedaktionen
Söta, syrliga och oemotståndligt goda. Skapa härlig höstkänsla med dessa magiska äppelchips!
Annons
30–40 stycken
Du behöver:
3–4 äpplen
sockerlag
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk färskpressad citron
Gör så här:
- Koka upp ingredienserna till sockerlagen och låt den kallna.
- Sätt ugnen på 100° varmluft.
- Kärna ur äpplena. Skiva dem tunt, gärna på en mandolin.
- Lägg skivorna i lagen och låt stå 15 minuter.
- Lyft därefter upp äppelskivorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Sockerlagen som blir kvar kan du förvara i kylen och använda till att blanda drinkar.
- Lägg äppelskivorna på plåtar med bakplåtspapper.
- Ställ in i ugnen (låt ugnsluckan vara lite på glänt) och låt torka ca 3 timmar eller tills chipsen är krispiga.
- Förvara torrt i en tättslutande burk.
Av: Anne Wendt/Söderberg Agentur
Foto: Lisa Björner
Annons