Hemmagjord hallonlikör + tips på drinkar
Hallonlikör:
1 flaska gin (vi använde Explorer Gin, ekologisk)
500 gram frysta hallon
500 gram socker
Gör så här:
Häll gin, hallon och socker i en stor burk eller kastrull med lock. Låt stå i rumstemperatur minst ett par dagar och rör om mellan varven. När allt socker lösts upp är det dags att sila upp likören i en väl rengjord flaska. Använd en fin sil så du inte får med några några rester av bären, men mosa gärna bären lite med en sked så du får ut så mycket vätska som möjligt. Klart!
Friska drinkar med hallonlikör
Det allra enklaste är att hälla lite hallonlikör i botten av ett champagneglas och toppa upp med mousserande vin. Vår favorit är annars detta enkla recept:
Ingredienser:
6 cl hallonlikör
2 cl färskpressad citron
sodavatten
Gör så här:
Häll hallonlikör och citron i valfritt glas och toppa upp med sodavatten. Rör runt lite försiktigt och garnera gärna med några färska eller frysta hallon, en skiva citron/lime eller några blad mynta. Is är en smaksak och beror på vilket glas du använder.