Hemmagjord, inlagd sill med smak av hav och skog - och Hendrick's Gin
Att bjuda på hemmagjord sill är ett mycket uppskattat inslag på midsommarbordet. Det är enklare än man tror och är många gånger godare än den köpta varianten. Tänker du att du är ute försent? Inte alls! Så länge du har minst 24 timmar på dig att låta sillen suga åt sig smaksättningen hinner du bjuda på hemmagjord sill till midsommar.
Receptet nedan är skapat av Hendrick’s Gin och dessertmästaren Joel Lindqvist.
LÄS OCKSÅ: 6 recept på somrig buffémat värdig ett lyxhotell
Ingredienser:
– 1 dl ättika 12 %
– 2 dl rårörsocker
– 2,5 dl vatten
– 8 cl Hendrick’s Gin
– 20 st späda granskott
– 3 st lagerblad
– 10 st gröna enbär
– 10 st skivor grillad gurka, delade
– 1 cm pepparrot, skalad och tunt skivad
– 1 st silverlök, skivad
– 2 burkar urvattnade sillfiléer
LÄS OCKSÅ: Recept: Gör din egen glass-sandwich
Gör så här:
Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och enbär. Låt svalna.
Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.
Grilla både på skinnsidan och köttsidan till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.
Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk.
Rör ner ginen i ättikslagen och häll över sillen.
Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.