Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hemmagjord, inlagd sill med smak av hav och skog - och Hendrick's Gin

20 jun, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Testa inlagd sill i en lag med gröna enbär, granskott, gurka och Hendrick’s gin. Vi vågar utlova succé hos gästerna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att bjuda på hemmagjord sill är ett mycket uppskattat inslag på midsommarbordet. Det är enklare än man tror och är många gånger godare än den köpta varianten. Tänker du att du är ute försent? Inte alls! Så länge du har minst 24 timmar på dig att låta sillen suga åt sig smaksättningen hinner du bjuda på hemmagjord sill till midsommar.

Receptet nedan är skapat av Hendrick’s Gin och dessertmästaren Joel Lindqvist.

LÄS OCKSÅ: 6 recept på somrig buffémat värdig ett lyxhotell

inlags sill hendricks gin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Ingredienser:

– 1 dl ättika 12 %

– 2 dl rårörsocker

– 2,5 dl vatten

– 8 cl Hendrick’s Gin

– 20 st späda granskott

– 3 st lagerblad

Annons

– 10 st gröna enbär

– 10 st skivor grillad gurka, delade

– 1 cm pepparrot, skalad och tunt skivad

– 1 st silverlök, skivad

– 2 burkar urvattnade sillfiléer

LÄS OCKSÅ: Recept: Gör din egen glass-sandwich

Gör så här:

Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och enbär. Låt svalna.

Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.

Grilla både på skinnsidan och köttsidan till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.

Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk.

Rör ner ginen i ättikslagen och häll över sillen.

Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.

LÄS OCKSÅ: Ät trendigt: Milkshake med kolasås och bourbon

Annons