Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hemmagjord mandelmjölk – på bara 3 ingredienser

30 sep, 2016
Hemmagjord mandelmjölk.
Mandelmjölk är nyttigt, gott – och superenkelt att göra själv. Det här receptet innehåller mandlar, vatten och salt, men mandlarna kan även bytas ut mot andra nötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det finns många hälsofördelar med mandelmjölk och förutom att den är helt fri från laktos och animaliska produkter innehåller den dessutom höga halter kalcium.

Butikerna erbjuder många bra varianter, men allra godast blir det att göra mjölken själv. Med hjälp av det här enkla grundreceptet kan du ha färsk nötmjölk hemma varje dag.

Hemmagjord mandelmjölk – grundrecept

Cirka 1 liter

Ingredienser:

2,5 dl sötmandlar*

1 liter vatten

1 nypa salt

*Mandeln kan ersättas med samma mängd cashewnötter, hasselnötter, sesamfrön eller kokosflingor.

Gör så här:

1. Blötlägg mandlarna under natten och ställ svalt. Detta för att få en mildare smak.

2. Skölj igenom ordentligt och lägg i blender tillsammans med vattnet. Mixa väl.

3. Sila blandningen genom en silduk eller nötmjölkspåse, krama ur väl.

4. Häll blandningen i en ren glasbehållare och förvara i kylskåp. Nötmjölken håller upp till fem dagar.

Testa också: Hemmagjord havremjölk

Hemmagjord havremjölk.
Hemmagjord havremjölk. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons