Hemmagjorda Oreos
05 sep, 2018
AvRedaktionen
Både originalet och dessa hemmagjorda Oreos är ju oemotståndliga! De ska helst njutas med (eller doppas i) ett glas iskall mjölk.
Annons
22 st
Du behöver:
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1/2 vaniljstång, urskrapade frön
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 1/2 dl socker
140 g rumsvarmt smör
1 stort ägg
Vaniljsmörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 vaniljstång, urskrapade frön
4 1/4 dl florsocker
2 msk citronsaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°, varmluft. Blanda mjöl, kakao, vaniljfrön, bikarbonat, bakpulver, salt och socker i en skål. Tillsätt smör. och rör ihop degen med en elvisp med en degkrok. Tillsätt ägget och vispa tills degen har gått ihop.
- Forma 44 små runda kulor av degen, cirka 1 tsk deg per kula. Lägg dem med bra avstånd emellan på bakplåt och tryck ut dem lite grann med fingrarna. Grädda i ugnen 8–10 minuter. Låt svalna på galler.
- Vispa smör och vaniljfrön med elvisp. Tillsätt florsocker, lite åt gången, och vispa på låg hastighet tills att allt florsocker är nedvispat. Tillsätt citronsaft och vispa i 1–2 minuter på hög hastighet tills krämen är ljus och luftig.
- Fyll en spritspåse med krämen och spritsa en klick på en kaka, lägg en annan kaka ovanpå och pressa ihop tills krämen når ut till kanten.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons