Hendrick's Gin lanserar ny limited edition – Grand Cabaret
Att smaksätta gin med stenfrukter är mycket ovanligt. Masterblender Leslie Gracie öppnat sitt ”Cabinet of Curiosities” för att arbeta med smaker från persika, plommon, körsbär och andra stenfrukter. Nu har hon trollat fram en klassisk Hendrick’s gin, men med helt nya fruktiga och blommiga toner. Resultatet är limited edition Grand Cabaret.
Leslie är botaniker och har en bakgrund som kemist och hennes "Cabinet of Curiosities" är ett låst och hemligt skåp på destilleriet där hon förvarar essenser och smaksättningar som hon använder till sina experiment. Med sin stora passion för trädgårdsodling har hon tillbringat mycket tid med att samla in aromatiska örter, under både långa resor till främmande länder och under sina strandpromenader längs den skotska kusten. Stenfrukter har hon dock inte arbetat med tidigare.
Sådana smaker har nästan aldrig förekommit i ginvärlden. Inspirationen fick Leslie när hon läste om 1800-talets dryckesvanor i Paris. I konstnärskretsarna drack man en fruktsprit, vanligen gjord på plommon, persika eller körsbär. Fruktspriten blandade man med gin och rosenvatten. I Grand Cabaret har Leslie Gracie återskapat denna smakexplosion.
Med sina klassiska enbärstoner har den en mjuk sötma och en lätt fruktighet med plommon och persika och självklart finns också Hendricks omisskännliga ton av färsk gurka. Prova den gärna i en Grand Cabaret & Tonic med 3 gurkskivor eller varför inte i signaturdrinken Grand Cabaret Royal.
Så gör du en Grand Cabaret Royal
Du behöver:
3 cl Hendrick's Grand Cabaret
3 cl tranbärsjuice
1,5 cl limejuice
1,5 cl sockerlag
Champagne eller mousserande vin
Skivad gurka
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna i ett isfyllt vin eller champagne glas.
- Toppa med champagne eller mouserande vin och garnera med tre gurkskivor.