Het halloumigryta
10 jan, 2019
AvRedaktionen
När man väl provat den här grytan med halloumi blir det gärna en klassiker i köket. Servera med råris eller bulgur och sallad.
Annons
Het halloumigryta
En kall dag passar en god gryta som handen i handsken. Dessutom är det ju en bonus att den alltid är godare dagen efter!
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
250 g halloumi
1 squash
100 g skivade champinjoner
1 gul lök
Olivolja
1 burk konserverade körsbärstomater
2–3 msk kapris
1 tsk buljongpulver
1 tsk oregano
1 tsk sambal oelek
1 nypa socker
Salt och peppar
Gör så här:
- Skär osten i stora kuber. Stek gyllene på hög värme och lägg åt sidan.
- Skär squashen i halvmånar (skalet kan vara kvar), skiva svampen och hacka löken. Fräs allt i olja i en stor gryta.
- Häll i tomaterna när allt är genomstekt. Rör i kapris, strö över buljongen. Krydda. Låt puttra i 15 minuter.
- Rör i osten sista minuten
- Servera med råris eller bulgur och sallad.
Annons