Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Het halloumigryta

10 jan, 2019
AvRedaktionen
Het halloumigryta.
När man väl provat den här grytan med halloumi blir det gärna en klassiker i köket. Servera med råris eller bulgur och sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

250 g halloumi

1 squash

100 g champinjoner (skivade)

1 gul lök

olivolja

1 burk konserverade körsbärstomater

2–3 msk kapris

1 tsk buljongpulver

1 tsk oregano

1 tsk sambal oelek

1 nypa socker

salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär osten i stora kuber. Stek gyllene på hög värme och lägg åt sidan.
  2. Skär squashen i halvmånar (skalet kan vara kvar), skiva svampen och hacka löken. Fräs allt i olja i en stor gryta.
  3. Häll i tomaterna när allt är genomstekt. Rör i kapris, strö över buljongen. Krydda. Låt puttra i 15 minuter.
  4. Rör i osten sista minuten
  5. Servera med råris eller bulgur och sallad.
Het halloumigryta.
Het halloumigryta.
Annons