Het köttfärs- och bönröra till tacos
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 tsk rapsolja
1/2 rödlök (hackad)
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
500 g köttfärs
3 dl passata eller krossade tomater
5 msk barbequesås
4 msk vatten
400 g svarta bönor (avrunna)
salt och peppar
8 tacoskal
1 mogen avokado (skalad och skivad)
1/2 isbergssallatshuvud (skivad)
1 liten näve koriander (hackad)
Till servering:
gräddfil
Gör så här:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna, tillsätt löken och stek i cirka 5 minuter tills den mjuknat. Strö över paprikapulver och spis kummin och fräs vidare i 1 minut. Tillsätt köttfärsen och fi nfördela den, rör om tills den är genomstekt. Rör ner passatan och barbequesåsen tillsammans med vatten (använder du krossade tomater kan du minska på vattnet) och låt koka ihop. Tillsätt bönorna, salta och peppra och låt koka vidare i 2 minuter. Värm tacoskalen. Fyll tacoskalen med köttfärsröran, toppa med skivad avokado, isbergssallad och en klick gräddfil.
Av: Cassie Best
Foto: Lis Parson