Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Het kycklinggryta med nachochips

31 okt, 2013
AvRedaktionen
Om du inte låter så mycket vätska koka bort kan nog den här heta kycklinggrytan även slinka in i kategorin för soppa. Servera då ett gott, rykande färskt bröd till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Het kycklinggryta.
Het kycklinggryta.

2 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

750 g kyckling utan ben (lår- eller bröstfilé)

1/2 liter kycklingbuljong

1 pkt krossade tomater

1 vitlöksklyfta

1 burk majs

spiskummin

paprikapulver

chilipulver

1/2 tsk chipotlepasta

1 nypa strösocker

salt och svartpeppar

1 röd paprika

1 grön paprika

Till servering:

1 näve nachochips

Gör så här:

Koka kycklingen i en kastrull med rikligt med vatten tills köttet är helt vitt. Ta upp kycklingen och skär den i små bitar. Lägg köttet i en gryta och slå över buljong och krossade tomater. Pressa vitlöken och blanda i tillsammans med majsen. Krydda grytan med spiskummin, paprika, chili och chipotlepasta. Smaka av med lite socker, salt och rejält med svartpeppar. Låt grytan koka utan lock tills såsen reducerats och tjocknar, cirka 20 minuter. Finhacka paprikorna och låt de koka med de 2 sista minuterna. Krossa en näve nachochips och strö över. Servera med ris.

Recept: Linnea Seide

Annons