Het kycklinggryta med nachochips
2 personer
Tid: 50 minuter
Du behöver:
750 g kyckling utan ben (lår- eller bröstfilé)
1/2 liter kycklingbuljong
1 pkt krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 burk majs
spiskummin
paprikapulver
chilipulver
1/2 tsk chipotlepasta
1 nypa strösocker
salt och svartpeppar
1 röd paprika
1 grön paprika
Till servering:
1 näve nachochips
Gör så här:
Koka kycklingen i en kastrull med rikligt med vatten tills köttet är helt vitt. Ta upp kycklingen och skär den i små bitar. Lägg köttet i en gryta och slå över buljong och krossade tomater. Pressa vitlöken och blanda i tillsammans med majsen. Krydda grytan med spiskummin, paprika, chili och chipotlepasta. Smaka av med lite socker, salt och rejält med svartpeppar. Låt grytan koka utan lock tills såsen reducerats och tjocknar, cirka 20 minuter. Finhacka paprikorna och låt de koka med de 2 sista minuterna. Krossa en näve nachochips och strö över. Servera med ris.
Recept: Linnea Seide