Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hjärtformad råbiff med brytbönor

01 jan, 2016
AvRedaktionen
Hjärtformad råbiff med brytbönor.
Att ingen tidigare har kommit på att en råbiff kan ha formen av ett hjärta är ett mysterium. Här ackompanjeras traditionella tillbehör som kapris och rödbetor av oliver och haricots verts. Enkelt och fräscht – och makalöst gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Råbiff:

600 g oxfilé (malen)

5 msk kapris (avrunnen)

4 msk persilja (grovhackad)

3 msk fransk senap

3 msk inlagda rödbetor (tärnade)

1/2 rödlök (skalad och finhackad)

2 msk olivolja

nymalen svart peppar

salt

Sallad:

200 g brytbönor (förvällda)

2 schalottenlökar (skalade och finhackade)

1 dl svarta oliver

olivolja

salt

peppar

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till råbiffen, smaka av med salt och peppar och dela på fyra. Forma biffarna till hjärtan. Servera råbiffen med salladen och hårt bröd av Finncrisp-typ.

Tips! Färsen blir väldigt mycket billigare och nästan exakt lika god om den görs på ytterlår. Vi vet, för vi testade båda!

Hjärtformad råbiff. Foto: Mikael Strinnhed
Hjärtformad råbiff. Foto: Mikael Strinnhed

Receptet kommer från ”Pink! – den rosa kokboken” av Peter Norman.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons