Hjärtformad råbiff med brytbönor
01 jan, 2016
AvRedaktionen
Att ingen tidigare har kommit på att en råbiff kan ha formen av ett hjärta är ett mysterium. Här ackompanjeras traditionella tillbehör som kapris och rödbetor av oliver och haricots verts. Enkelt och fräscht – och makalöst gott!
Annons
4 personer
Råbiff:
600 g oxfilé (malen)
5 msk kapris (avrunnen)
4 msk persilja (grovhackad)
3 msk fransk senap
3 msk inlagda rödbetor (tärnade)
1/2 rödlök (skalad och finhackad)
2 msk olivolja
nymalen svart peppar
salt
Sallad:
200 g brytbönor (förvällda)
2 schalottenlökar (skalade och finhackade)
1 dl svarta oliver
olivolja
salt
peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till råbiffen, smaka av med salt och peppar och dela på fyra. Forma biffarna till hjärtan. Servera råbiffen med salladen och hårt bröd av Finncrisp-typ.
Tips! Färsen blir väldigt mycket billigare och nästan exakt lika god om den görs på ytterlår. Vi vet, för vi testade båda!
Receptet kommer från ”Pink! – den rosa kokboken” av Peter Norman.
Annons