Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hjärtformat knäckebröd

13 feb, 2015
AvRedaktionen
Hjärtformat knäckebröd.
Väldigt gott knäckebröd med kumminsmak. Gör hål i knäckebrödsbitarna, trä ett sidenband igenom och lägg i en fin papperspåse.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

25 g färskjäst

1 msk salt

2 msk kumminfrön

ca 3 liter grovt rågmjöl

Gör så här:

Lös upp jästen i lite kallt vatten i en bunke. Häll på totalt 1 liter vatten och tillsätt salt, kumminfrön och rågmjöl och blanda till en lös deg. Täck bunken med plast eller aluminiumfolie och låt stå över natten. Arbeta i mera mjöl i degen. Den ska fortfarande vara ganska lös. Ta upp den på mjölat bakbord och dela den i valfritt antal lika stora delar som formas till runda bullar. Det går lättast om man gör små bullar och kavlar i rikligt med mjöl. Kavla ut varje del till en lövtunn liten kaka. Ta en lagom stor pepparkaksform och stansa ut hjärtan. Gör håll i mitt i varje hjärta. Låt jäsa, gärna ovanpå varandra med bakduk eller smörgåspapper emellan, cirka 2 timmar. Sätt under tiden på ugnen på 275°. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och ugnsgrädda i cirka 5 minuter. Låt svalna utan att täcka över dem. Förvaras torrt.

Hjärtformat knäckebröd med kummin.
Hjärtformat knäckebröd med kummin.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons